TURKOVAC Aşısı Uygulanmaya Başlıyor!

Ülkemizin geliştirdiği koronavirüs aşısı ile ilgili güzel haberler geldi. TURKOVAC aşısı bugün itibaren şehir hastanelerinde yaptırılabilecek. TURKOVAC Aşısı Uygulanmaya Başlıyor!

TURKOVAC Aşısı Uygulanmaya Başlıyor!

TURKOVAC Aşısı Uygulanmaya Başlıyor!

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizin uzun süredir üzerinde çalıştığı yerli COVID-19 aşısı TURKOVAC ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, canlı yayında Bilim kurulu üyeleriyle beraber Ankara Şehir Hastanesinde TURKOVAC ile hatırlatma dozunu oldu. Yapılan açıklamalarda aşının bugünden itibaren şehir hastanelerinde yaptırılabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında dün bir araya geldiler. Kurulun gündeminde tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan Omicron varyantı vardı. Yapılan toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri, Ankara Şehir Hastanesine geldiler ve hatırlatma dozunu yerli inaktif COVID-19 aşısı TURKOVAK ile oldular. Ek olarak da Bakan Koca, bugünden itibaren TURKOVAC aşısı yaptırmak isteyenler şehir hastanelerinde olabileceğini söyledi.

Omicron varyantı hakkında daha fazla bilgi için buradan bakabilirsiniz. 

TURKOVAC Aşısı Uygulanmaya Başlıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı olduktan sonra kameralara konuştu. "Özellikle bugün önemli bir gün. Yerli üretimle ilgili acil kullanım onayının sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte müjdesi verilmişti. Yerli aşımızı koronavirüsü'nden hayatını kaybeden vatandaşlarımıza adıyoruz. Vatandaşlarımızı hatırlatma dozlarını TURKOVAC ile olmalarını tavsiye ediyorum" cümlelerini kullandı. 

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yerli aşımız olan TURKOVAC aşısını olmayı düşünür müsünüz? Alt kısımdan yorum yaparak bizlere ve okurlara düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski