Omicron Varyantının Yeni Belirtileri!

Omicron Varyantının Yeni Belirtileri!

Omicron Varyantı Nedir?

Omicron Varyantı, Afrika'dan geldiği bilinen mutasyona uğramış bir virüstür. Dünya Sağlık Örgütü tarafından uyarılan varyantlar listesine giren Omicron listede beşinci varyant olmuştur. Afrika da vaka sayılarında düşüş seyri gözlenirken tekrar yükseliş geçen ve yeni bir dalga olan Omicron (Nu) varyantının bu yükselişe neden olduğu anlaşıldı. Asya, Avrupa ve Avustralya'da çeşitli ülkelerde ve şehirlerde ortaya çıkan Omicron varyantı Türkiye'de de tespit edildi. 

Omicron varyantı, çok sayıda mutasyona sahip olan farklı bir varyant olduğunu ve bağışıklık sisteminde yüksek seviyede bulaşıcı olabilme durumunda.

Omicron Varyantının Yeni Belirtileri!

Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron Varyantı hakkında İngiltere'de yapılan araştırmalar da yeni belirtiler ortaya çıktı.

Omicron, koronavirüsün önceki versiyonlarına bakıldığında az şiddetli semptomlara neden olduğu düşünüldü. Ancak İngiltere'de ki araştırmalar da Omicron varyantının neden olduğu koronavirüsün semptomu belirlendiğini ortaya çıktı. Omicron varyantına yakalanan hastaların gün içinde geceleri şiddetli terlemelerle karşılaştığı görüldü.

Dünya da hızlı yayılmaya devam eden Omicron Varyantı, soğuk algınlığı semptomlarıyla eşleştiğini belirten bilim insanları, yeni çıkan belirtilerle beraber halk sağlığı politikası kapsamında daha fazla sayıda semptom eklenmesini gerektiğini söylediler.

Omicron Varyantının Yeni Belirtileri!

Omicron varyantının yeni belirtisi ortaya çıktı!

Omicron varyantı, en yaygın olan semptomlar arasında gece terlemelerinin, burun akıntısı, yorgunluk, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve hapşırma gibi belirtileri bildirildi.

Omicron varyantında Tat ve Koku Kaybı Daha Az!

IncellDx adlı bilim şirketinin yaptığı çalışma kapsamında, semptom bildirim uygulaması ZOE kullanılarak, Londra'da teyit edildi ve Omicron varyantı analizi yapıldı. Edilen analizlerde kullanıcıların yarısı klasik olan öksürük, ateş, tat veya koku kaybını bildirdi. Bilimsel danışmanlar da oluşan bir komite de geçen Perşembe günü bu analizi destekledi. Bu analizde tat veya koku kaybının daha az bildirildiğini söyledi.

Dr Bruce Patterson, önceki olan varyantlara kıyasla Omicron varyantında tat ve koku kaybının görülmediğini belirtti. Omicron'dan etkilenen hastalarda da yorgunluğun mevcut olduğunu açıklamalarının arasına ekledi.

Omicron varyantı soğuk algınlığına benziyor!

Dr Bruce Patterson, Omicron'un parainfluenza adı verilen bir soğuk algınlığı virüsüne benzediğini belirtti. 
Omicron varyantı 24 Kasım Güney Afrika'daki yapılan tespitlerle tespit edildi. Türkiye'nin de bulunduğu bir çok ülkede doğrulandı.

Siz bu varyant hakkında ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum atarak görüşlerinizi yazabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski