Elektrik Faturalarına Yeni Düzenleme!

Elektrik Faturalarına Yeni Düzenleme!

Elektrik Faturalarına Yeni Düzenleme!

Faturalara gelen zamlar ülkemizin gündeminde. Vatandaşlar gelen faturalar karşısında oldukça mutsuz. Yapılan son üç kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile alakalı konuştu. 25 Şubat tarihinde gerçekleşen kabine toplantısı sonrası Erdoğan, elektrik faturalarının yeniden düzenleneceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında elektrik hizmetinin faturalandırılmasındaki yeni taife limitini ve faturalara yansıyacak olan indirim oranını açıkladı.

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların biraz da olsa ceplerini rahatlatacak mutlu haberi verdi. Yaptığı açıklamalara göre meskenler ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü.

Ek olarak yapılan düzenleme sadece KDV indirimi olarak planlanmadı. Erdoğan yaptığı açıklamada düşük tarife limiti de günlük 5 kW saatten 8 kW saate çıkartıldı. Aylık oranda ise 240 kW saate çıktı. Yaptığı açıklama sonrasında elektrik faturalarında net bir şekilde %8 ile %14 arasında bir oranda indirim sağlanacağını söyledi.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapılan düzenlemeyi desteklemekte misiniz? Alt kısımdan yorum atarak görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski