Twitter Yeni DM Özelliği Geliyor!

Twitter Yeni DM Özelliği Geliyor!

Twitter Yeni DM Özelliği Geliyor!

Dünyanın milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu Twitter, pek çok yeni özellik deniyor. Yeni özelliklerle beraber platform kullanıcıların deneyimlerini arttırmaya çalışıyor. Şimdi ise üzerinde çalıştığı özellik, birçok kullanıcı tarafından pek hoş karşılanmadı.

Yeni özelliklerine çalışmaya devam eden Twitter, iletişim hızını arttıracağını söyledi. Söz konusu olan yeni özellik öncelik olarak iOS cihazlarda deneyeceğini söyledi. Gelen özellikle birlikte, atılan Tweet'lerin altında bir DM simgesi yer alacak. Platform, bildiri amaçlı için attığı Tweet'in sonrasında birçok tepkinin hedefi oldu ve dikkat çekti. Platformun yaptığı açıklama;

"Bir Tweet'in yazarına doğrudan yanıt vermek istediğinizde sohbet başlatmak için zaman tünelinizden onlara DM göndermeyi kolaylaştırıyoruz. Özelliği, bazı iOS cihazlardaki Tweet'lerde bir DM simgesini test ediyoruz."

Yaptığı açıklama sonrası yeni özellik hakkında birden fazla tepki geldi. Bazı kullanıcılara göre özellik, linç kültürünün önünü daha fazla açmakta. Tepki çekebilecek bir Tweet sonrasında kullanıcılar, DM kutusunda birçok hakaretle karşı karşıya kalabilir. Söz konusu konu ile ilgili NYC kamu savunucusu Eliza Orlins bir paylaşım yaparak tepkisini gösterdi ve şu kelimeleri kullandı;

LÜTFEN YAPMAYIN!

Lütfen bunu yapmayın! Bir DM göndermek için birinin profiline girmek zorunda kalmanın fazladan bir adımı, tacizi azaltır. Bu özellik ile DM'leri göndermenin asıl amacı hiçbir zaman 'konuşma başlatmak' ile ilgili olmayacak. En azından tweetlerimizde buna izin vermemek için bize bir güvenlik özelliği verin." dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Twitter platformunu kullanmakta mısınız? Alt kısımdan yorum yaparak görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski