İstanbul İçin Kar, Yağmur ve Fırtına Uyarısı!

İstanbul İçin Kar, Yağmur ve Fırtına Uyarısı!

İstanbul İçin Kar, Yağmur ve Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji ve Valilikten yapılan açıklamalarda, İstanbul için kuvvetli fırtına, yağmur uyarısı yapıldı. Genellikle sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışların, Salı günü sabah saatlerinde şehrin yüksek yerlerinde kara dönüşeceği açıklamaları yapıldı.

Bu geceden itibaren etkili olması beklenen fırtına ve yağışlarla ilgili Valilik uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürünün yaptığı açıklamalarda, "İstanbul'da beklenen yağışların bu geceden itibaren il genelinde yerel kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların Salı sabah saatlerinden itibaren rüzgarın yönünün kuzeye dönmesi ile birlikte kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şekline dönüşeceği ve çarşamba sabah saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." sözlerini paylaştı.

İstanbul Valisinden Yapılan Açıklama: Tedbiri Elden Bırakmayalım

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;
"Kıymetli hemşehrilerim, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'da yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Özellikle okullarda, trafikte ve parklarda tedbiri elden bırakmayalım." ifadelerini paylaştı.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski