Son Dakika: İki İlde Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Okullar Tatil Edildi!

Son Dakika: İki İlde Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Okullar Tatil Edildi!

Geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışı nedeniyle hayatı olumsuz yönde etkilemişti. Marmara Bölgesinde kar yağışı yerini yağmura bırakırken, yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Son dakika haberine göre, yurdumuzun iki ilinde şiddetli kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. İşte tatil olan o iller hangisi?

Son Dakika: İki İlde Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Okullar Tatil Edildi!

Yoğun kar yağışı nedeniyle Çankırı ve Uşak'ta okullar tatil edildi.

Çankırı'da Okullar Tatil!

Çankırı Valisinden yapılan açıklamada;
"Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Çankırı Meteoroloji Müdürlüğü'nün verilerinden elde edilen bilgiler doğrultusunda ilimiz genelinde 9 Şubat 2022 Çarşamba günü görülecek yoğun yağış ile rüzgarın fırtına şekline dönüşebileceğinden dolayı özel, kamu eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin 1 gün süre ile eğitime ara verilmesine, 9 Şubat 2022 Çarşamba günü kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ve 12 yaş altı çocuğu olanların (ebeveynlerden birinin) idari izinli sayılmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir." sözlerini paylaştı.

Uşak'ta Okullar 1 Gün Tatil Edildi!

Uşak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle akşam saatlerinde valilik sosyal medya hesaplarından okulların tatil edildiğini açıkladı. Vali Funda Kocabıyık sosyal medyadan yaptığı açıklamada;

"Akşam saatlerinde başlayan kar yağışının yarın sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği ve sıcaklıkların eski derecelere düşeceği yönünde yapılan meteorolojik uyarılara istinaden 9 Ocak 2022 çarşamba günü; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı; il merkezi ve ilçelerimizde ki özel ve resmi tüm okullarda, Özel Anaokulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Muhtelif Kurslar, Özel Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Uygulama Eğitimleri, Özel İş Makineleri ve Operatörlük Kursları Uygulama Eğitimleri, Halk Eğitim Merkezlerinde devam eden kurslar, Okullarda devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Kreş ve Gündüz Bakım Evlerinin faaliyetlerine bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kurumlarında görevli engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelimiz ile hizmetine ihtiyaç duyulanlar hariç olmak üzere 0-5 yaş arası çocuğu olan kadın kamu görevlilerinin 9 Şubat 2022 Çarşamba günü bir gün süre ile idari izinli sayılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." sözlerini paylaştı.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski