Twitch Kara Para Aklama Olayında Gelişmeler! 2 Kişi Tutuklandı!

Twitch Kara Para Aklama Olayında Gelişmeler! 2 Kişi Tutuklandı!

Twitch Kara Para Aklama Olayında Gelişmeler! 2 Kişi Tutuklandı!

Dijital yayın platformu olan Twitch, geçtiğimiz aylarda sızdırılan verilerden sonra ortaya çıkan Twitch kara para aklama olayı ile yeni gelişmeler sağlandı. Son gelişmelerde 11 ilde düzenlenen operasyonda 44 şüpheli göz altına alınmıştı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dijital yayın platformu olan Twitch üzerinden kredi kartı dolandırıcılığı yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Türkiye'de özellikle az izleyici sahibi olan yayıncıları, bir ay içerisinde binlerce dolar gelir elde ettikleri oraya çıkmıştı. Ek olarak 2400 yayıncının bugüne kadar 10 milyon dolar kara para aklama skandalına ortak olduğu belirtilmişti. Ayrıca Twitch yayıncıları üzerinden 1 milyon dolarlık vurgun yaptıkları ortaya çıkan 31 Twitch yayıncısı 42 şüpheli yakalanmıştı. 

Bu sistem şöyle işliyordu. Dolandırıcıların, kopyaladıkları kartları aklamak için bazı anlaştıkları Twitch yayıncılarına bağış atarak ve bu bağıştan yüzde 30 komisyon alıyorlardı.

Twitch kara para aklama olaylarından son gelişmelerde, Şüphelilerden 2'si çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. COVİD-19 temaslısı olan 3 şüpheli evlerinde karantinaya alınırken, 6'sı 18 yaşından küçük ve 39 şüpheli kişiler adliyeye sevk edilmişti.

Olay ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Twitch platformunu kullanıyor musunuz? Alt kısımdan yorum yaparak görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Daha fazla bilgiler için fenabisey sayfasını takipte kalın.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski