Koronavirüsü'nü Hafif Atlatılmasını Sağlayan Gıdalar!

Koronavirüsü'nü Hafif Atlatılmasını Sağlayan Gıdalar!

Koronavirüsü'nü Hafif Atlatılmasını Sağlayan Gıdalar!

Tüm dünyayı saran koronavirüsü hayatımıza girdiğinden beri bir çok insanın hayatına sebep oldu. Koronavirüsün'den korunmamın en iyi yol ise aşı olmak. Temizlik/Maske/Mesafe kurallarına da dikkat etmek gerek. 

Yapılan araştırmalara göre koronavirüsünü nasıl hafif atlatılacağı keşfedildi.

Meksika'da bulunan Puerto Vallarta, Centro Universitario de la Costa ve Universidad de Guadalajara üniversitelerinin sağlık departmanları tarafından bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmaların sonucunda insanların yemek yeme alışkanlıklarının koronavirüsüne karşı vücut direncini arttığı öğrenildi. Yapılan araştırmalarda SARS-CoV2 enfeksiyonu testi pozitif çıkan 236 hastaya deney yapıldı. Ek olarak üç aylık süreç takibi içinde bir yemek yeme programı verildi. Üç ay sonunda yapılan araştırma sonuçlarına göre tahıl ve tahıl gıdaları, bakliyatlar, ekmeği sık sık tüketenler Covid-19'u daha hafif geçirildiği gözlemlendi.

Ek olarak da araştırmayı yapan bilim insanları, beslenme düzeninin birçok hastalık karşısında önemli etkisi olduğunu söylemekteler. Yaptıkları araştırma sonucunda da bekledikleri sonucu gördüler. Özellikle temaslı olan bireylerin bu besin maddelerinden oluşan yemekleri tüketmeleri öneriliyor. Ancak sadece yemek yeme alışkanlıkları yeterli değil, ek olarak da aşınızı olun ve önlemlerinizi alın.

TURKOVAC AŞISI uygulanmaya başlıyor!

Tüketilmesi gereken gıdalar 

  • A vitamini: Havuç, biber, ıspanak, lahana, yumurta, ton balığı.
  • C vitamini: Çilek, mango, domates.
  • D vitamini: Et, balık, yumurta, süt ürünleri.
  • E vitamini: Fındık, ay çekirdeği, badem.
  • Demir: Et, baklagiller,susam.
  • Çinko: Sakatat, peynir, yulaf ezmesi, mercimek.
Konu hakkında düşünceleriniz nelerdir? Alt kısımdan yorum yaparak bilgilerinizi bizlerle ve okurlarla paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski