Bitcoin ve Ethereum Neden Düştü! 2022 Kripto Para!

Bitcoin ve Ethereum Neden Düştü! 2022 Kripto Para!

Bitcoin ve Ethereum Neden Düştü! 2022 Kripto Para!

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Aralık ayından bu yana en büyük düşüşünü yaşıyor. Bitcoin ile beraber diğer kripto para birimleri de bu kaderi paylaştı.

Bitcoin, dün yapılan Fed tutanlarının ardından yüzde 7 değer kaybetti. Bitcoin 43 bin seviyesinin altına düştü. Bununla beraber Ethereum da bu kaderi paylaştı ve yüzde 10 değer kaybı yaşadı.

Kripto para piyasasının düşüşü ABD Merkez Bankası yani Fed tutanaklarındaki parasal sıkılaşma oldu. Kazakistan da yaşanan olayların da kripto para piyasasını etkilemiş olabileceğini düşünülüyor.

Kazakistan Olayları Nedir?

Kazakistan da yaşanan sokak gösterilerin de kripto para yatırımcılarını etkilediği düşünülüyor. Hesaplanan verilere göre Bitcoin madenciliğinde yüzde 18,1 payla dünya da ABD'den sonra ikinci sırada yer almakta.

Kazakistan'da yapılan sokak gösterileri gittikçe şiddetlenmişti. Bu olaylardan sonra hükümet istifa etmişti. Bunun üzerine hükümet olağanüstü hal ilan etmişti.

Bitcoin ve Ethereum neden düştü

ABD Merkez Bankası (Fed) dün, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 14 Aralık ve 15 Aralık tarihleri arasında düzenlenen toplantıda ilişkin tutanakları yayımladı.

Fed, geçen ay olan toplantıda istihdam fiyasası ve yüksek olan enflasyon nedeniyle ekonomiyi düzenlemek adına Merkez Bankası faiz oranlarını öngörülen den daha erken yükseltmek durumunda kalabileceğini ve bilançosundaki varlıkları azaltabileceğini ifade etti.

Faiz arttırımı dolardaki yükselişe etkili olduğunu gibi piyasalarda ki risk iştahını azalttı. Bunun sonucunda borsalar düşüşe geçerken bunlardan en çok etkilenenlerde kripto paralar oldu. 

Bitcoin yüzde 7 değer kaybı ile 43 bin dolar seviyesini, Ethereum yüzde 10 değer kaybı yaşadı ve 3.450 bin seviyesinde işlem görüyor.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Kripto para yatırımı yapıyor musunuz? Alt kısımdan yorum atarak görüşlerinizi bizlere ve kullanıcılara paylaşabilirsiniz. Daha fazla bilgiler için fenabisey sayfasını takipte kalın.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski