BMW Renk Değiştiren Otomobil! BMW iX Flow!

BMW Renk Değiştiren Otomobil! BMW iX Flow!

BMW Renk Değiştiren Otomobil! BMW iX Flow!

2021'de koronavirüs salgını sebebiyle düzenlenemeyen Tüketici Elektroniği Fuarı (Consumer Electronics Show - CES), bir yıl aradan sonra 5 ve 8 Ocak 2022 tarihlerinde kapılarını açtı. 

BMW markası fuarda renk değiştirme teknolojisi BMW iX Flow (E Ink)BMW Inonic Sounds Electric ve BMW Theatre Screen teknolojilerini dünyaya sundu. Ek olarak BMW, iX modelinin en güçlü versiyonu olan BMW iX M60 ve bu otomobilde dünyada ilk defa kullanılan Dijital Art Mode sürüş modunu da tanıttı.

Renk Değiştiren Otomobil BMW iX

BMW, CES 2022 fuarına damgasını vuran Flow - E Ink renk değiştirme teknolojisi olan BMW iX modelini teknoloji ve otomobil tutkunlarına tanıttı. Otomotiv sektörüne büyük gelişim ve heyecan sağlayan bu teknoloji, otomobilin dış yüzeyini elektrik sinyalleriyle uyarılarak dış gövdenin istenilen rengi alabilmesine imkan sağlıyor. Değişken renkleri sayesinde BMW iX Flow verimli bir otomobil haline geliyor. Açık ve koyu renklerin güneş ışığını yansıtma ve soğutma özellikleri dikkate alınarak geliştirilen bu teknoloji, hava şartlarına göre araç içi sıcaklığını optimum seviyede tutabiliyor. Otomobil bu sayede aracın içini ısıtma veya soğutma işlemi için az efor sarf ederek enerji tasarrufu yapabiliyor.

BMW Iconic Sounds Electric

BMW, geleneksel motorlu otomobillerden tamamen elektrikli otomobillere geçiş yaparak sessiz sürüş konforunu da beraberinde getiriyor. Tamamen elektrikli BMW modellerinde kullanılmak üzere geliştirilen BMW Iconic Sounds Eletric, tercih ettiğiniz sürüş moduna göre motor sesleri çıkararak, markanın gelenekselleşmiş sürüşünü kullanıcıya yansıtıyor.

Söz konusu olan bu teknoloji, BMW'nin elektrikli modeli olan Gran Coupe i4'te bu senenin ilk yarısından itibaren kullanıma sunacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak görüşlerinizi bizlerle ve okurlarla paylaşabilirsiniz. Daha fazla teknoloji haberleri için fenabisey sayfasını takipte kalın.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski