Aşı Olmayanlar İçin PCR Testi Zorunlu Değil!

Aşı Olmayanlar İçin PCR Testi Zorunlu Değil!

Aşı Olmayanlar İçin PCR Testi Zorunlu Değil!

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama yaptı. Covid-19 aşısı yaptırmayanlar artık PCR testi zorunluluğu yok.

Dün yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı Covid-19 karantina ve temaslı kişiler için yeni karantina kararı aldı. Yeni kararda, hatırlatma dozunu olmuş ve son 3 ay içinde Covid-19 geçirmiş kişiler karantinaya alınmayacak. 
Aşı ve hatırlatma dozunu olmamış kişiler, son 3 ayda Covid-19 geçirmemiş temaslılar 1 hafta karantinaya alınacaklar. Ek olarak yapılan açıklamada Covid-19'u semptomatik veya hafif geçiren kişilerin ise 1 hafta karantinaya alınmasına karar verildi.

Sağlık Bakanlığı, aşı olmayanların toplu alanlarda bulunması, seyahat etmesi ile ilgili genelgesini değiştirdi. Genelge yürürlükten kaldırıldı. 81 ilin valiliğine yeni karar ile ilgili yazı gönderildi. Seyahat, iş yerleri, okullarda aşısız ve aşı sürecini tamamlamamış kişilere PCR testi zorunluluğu olmayacak.

Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği yazıda, aşısız yada aşı sürecini tamamlamamış ve 180 gün içinde hastalık geçirmemiş kişilerden;

  • Otobüs, tren, uçak gibi toplu ulaşım araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerden önce,
  • Sineme, tiyatro, konser gibi aktivitelere katılmadan önce,
  • Milli Eğitim Bakanlığı bağlı okullarda öğretmen, temizlik görevlisi ve servis şoförleri olan personele, 
  • Kamu ve özel şirketlerde çalışan kişiler artık PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamanın devamında, "Bu çerçevede; Sağlık Bakanlığı'nın ilgi (ç) yazısı doğrultusunda, Bakanlığımız da yayınlanan ilgi (a) ve (b) Genelgemizin tüm hükümetleri ile ilgili (c) Genelgemizin 3'üncü maddesinin uygulamadan kaldırılmasına karar verilmiştir. Belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kuralları kararlarının ivedilikle alınması. Uygalamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması hususlarında bilgi ve gereğini rica ederiz." sözlerini paylaştı.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum atarak görüşlerinizi bizlere ve kullanıcılara paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski