Acun Ilıcalı, 'Konuşanlar' Programı Hakkında Açıklamalarda Bulundu!

Acun Ilıcalı, 'Konuşanlar' Programı Hakkında Açıklamalarda Bulundu!

Acun Ilıcalı, 'Konuşanlar' Programı Hakkında Açıklamalarda Bulundu!

Exxen'in kurucusu olan Acun Ilıcalı, platformunda yayınlanan Konuşanları programına RTÜK'ün verdiği ceza hakkında açıklamalarda bulundu.

Hasan Can Kaya'nın sunumuyla Exxen'de yayınlanan Konuşanlar programı, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin gündeminde olmuştu. Gazeteci olan Nihat Genç'in gösteri sırasında seyircileri küfür edilmesi nedeniyle sosyal medyada tepkisini dile getirmişti. Bu durum sonrasında RTÜK, program hakkında Türk aile yapısına ve ahlakına uygun olmayan diyaloglar gerekçesiyle Konuşanlar programını incelemeye başlamıştı.

Yapılan incelemenin ardından RTÜK, ücretli bir platform olan Exxen ve forma ücret ödeyerek, kullanıcıların kendi rızasıyla izlediği bu programın tartışma yaratan 44. Bölümünün Exxen'den atılmasına karar verilmişti. Olayların ardından hiç kimse açıklama yapmamıştı. Exxen'in kurucusu olan Acun Ilıcalı, olay hakkında sessizliğini bozarak açıklamalarda bulundu.

Acun Ilıcalı, BluTV'de yayınlanan bir programa konuk oldu. Katıldığı programda Konuşanlar programının RTÜK'ten ceza almazsa hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Acun Ilıcalı, "RTÜK olmalı, televizyonda her şey istenildiği gibi yayınlanmamalı. Daha önce biz de cezalar aldık. Haksız da olanlar vardı. Ama bizim için her zaman mahkemeye gitme hakkımız açık, kazandığımız ve kaybettiğimiz da davalar oldu. Platformlar konusunda RTÜK'ün esnek olması lazım. Hasan Can Kaya olayına gelince bu karara katılıyorum. 

Platform para verilip üye olunan bir yer. RTÜK'ün koruması gereken alan çocuklarımız. Onların zehirlenmesini engellemesi lazım. Ama platformda para verip de üye olunan bir yerde RTÜK baskın olmamalı bence. Hiçbir şeye karışmasın demiyorum ama Hasan Can Kaya kararını son derecede yanlış buluyorum. Argo konuşulan bir program, arkadaşlar da ciddi derecede sansür koyuyor. Ancak gündelik hayatta kullanılan kelimeler nedeniyle ceza verilmemeli." açıklamalarında bulundu.

Hasan Can Kaya da geçtiğimiz günlerde bir açıklamada bulunmuştu. Açıklamalarında; 

"Benim üzerimden izleyicilerime, özellikle Z kuşağını eleştirdiler ona üzüldüm. Yoksa umrumda değil. Güldük eğlendik." sözlerini paylaşmıştı.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuşanlar programını izliyor musunuz? Alt kısımdan yorum atarak görüşlerinizi bizlere ve kullanıcılara paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski