YouTube'dan Rus Kanalları Gelir Elde Edemeyecek!

YouTube'dan Rus Kanalları Gelir Elde Edemeyecek!

YouTube'dan Rus Kanalları Gelir Elde Edemeyecek!

Son günlerde yaşanan Rusya - Ukrayna arasındaki gerilim tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Rusya'nın yapmış olduğu saldırılara karşı dünyanın geri kalanı ambargo yaparak tepkilerini gösterdi. ABD, AB ve İngiltere tarafından uygulanan ambargoya özel şirketler desteğini esirgemiyor. Konuyla ilgili olarak Twitter, Rusya'dan hesap oluşturmasını engellemişti. Şimdi ise YouTube platformundan da bir hamle geldi. Şirket, aralarında Rusya devlet televizyonunda bulunduğu birçok kanalın para kazanma özelliğini kapattı.

Şirketin konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Ukrayna'daki olağanüstü koşullar ışığında, bazı Rus kanallarının YouTube'daki para kazanma özelliğini durduruyoruz." ifadesini paylaştı. Bunlara ek olarak kanalların başında ülkenin en büyük televizyon kanallarından biri olan Russia Today (RT). Yapılan açıklama sonrası yasağın hangi kanalları kapsayacağı hakkında henüz bir bilgi mevcut değil. Kişisel YouTube kanallarının söz konusu durumdan etkilenmesi şuan için beklenmezken, ambargo koşulları gereği belli bir zamanlarda bu durumda gerçekleşebilir. Bununla birlikte tek engel reklam da olmayacak. Söz konusu kanalların izlenme sayıları da düşecek.

YouTube sözcüsü Farshad Shadloo, etkilenen kanallarda gelen videoların önerilerde daha az gözükeceğini söyledi. RT ve diğer bazı kanalların "hükümetin talebi" sebebiyle Ukrayna'da artış erişilebilir olmayacağını da ekledi. Bununla beraber Rus propagandasının da önüne geçilebilecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Alınan kararı desteklemekte misiniz? Alt kısımdan yorum yaparak görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski