Türk Hacker Grubu Ayyıldız Tim, Ukrayna'ya Siber Destek!

Türk Hacker Grubu Ayyıldız Tim, Ukrayna'ya Siber Destek!

Türk Hacker Grubu Ayyıldız Tim, Ukrayna'ya Siber Destek!

Rusya Başkanı Vladimir Putin'in emri ile birlikte 24 Şubat gecesi Ukrayna sınırları içinde geniş kapsamlı saldırıya başladı. Saldırı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e kadar gelmişken tüm dünya, Rusya'nın saldırısını kınamıştı. Savaş, her ne kadar karada devam ediyor olsa da siber dünyada da bir savaş oluyor.

Siber güvenlik şirketi yaptığı son paylaşımda, Rusya'ya olan siber saldırıların arttığını gösteriyor. Peki, Rusya - Ukrayna siber savaşında neler yaşanıyor? Türk hacker grubu olan Ayyıldız Tim, Ukrayna'ya destek vereceğini açıkladı!

Türk Hacker Grubu Ayyıldız Tim Ukrayna'ya Destek!

Rusya - Ukrayna savaşı hız kesmeden devam ederken Türk hacker grubu olan Ayyıldız Tim, savaş hakkında açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, 'Türk'ün siber ordusu olarak bütün dünyada her zaman zalimlerin karşısında, mazlumların yanında durduk' açıklamasını paylaşan Ayyıldız Tim, Ukrayna'ya siber destek vereceğini duyurdu.

Ek olarak açıklamada: "Ayyıldız Tim olarak Rus işgaline maruz kalan masum insanların öldüğü Ukrayna'nın siber altyapısını koruma noktasında yanında olduğumuzu ve elinizden gelen desteği vereceğimizi bildirmek isteriz. Ayyıldız Tim, bu konuda her desteği Ukrayna'ya karşılıksız verecektir. Bu konuda yanımızda yer almak isteyen tüm vatandaşları internet sitemize bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Türk Hacker Grubu Ayyıldız Tim, Ukrayna'ya Siber Destek!

Anonymous, Rusya'ya Siber Savaş İlan Etti!

Rusya'ya yönelik siber saldırılar hızla devam ederken, dünyaca ünlü hacker grubu olan Anonymous, Rusya'ya siber savaş ilan etti. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda grup;

"Anonymous şu anda Rusya Federasyonu'na karşı operasyonlarda yer alıyor. Operasyonlarımız Rus hükümetini hedef alıyor. Büyük ihtimalle özel sektörün de etkilenmesi kaçınılmazdır. Toplılık olarak dünyada barış istiyoruz. Tüm insanlık için bir gelecek istiyoruz. Bu nedenle, (Rus halkına yönelik) dünyanın dört bir yanındaki insanlar internet sağlayıcılarınızı parçalara ayırırken, bunun tamamen Rus Hükûmeti ve Putin'in eylemlerine yönelik olduğunu anlayın." açıklamasında bulundu.

Türk Hacker Grubu Ayyıldız Tim, Ukrayna'ya Siber Destek!

Rusya Hükûmetinin İnternet Sitesine Erişim Çöktü!

24 Şubat gecesi Rusya'nın hükûmetine ait çok sayıda internet sitesi hacklendiği açıklandı. Bu hackerlenen internet siteleri arasından Rusya Federasyonu Devlet Duması ve Kremlin sitesi de yer almaktaydı. Rusya'nın bazı internet sitelerindeki erişim sorunu giderilirken, bazılarında halen devam ediyor.

Kaspersky'ın gerçek zamanlı siber saldırı verilerine göre Rusya, şu anda en fazla siber saldırıya uğrayan ülke konumunda.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski