Dünyanın En Gerçek İnsansı Robotu. Ameca!

Dünyanın En Gerçek İnsansı Robotu. Ameca!

Dünyanın En Gerçek İnsansı Robotu. Ameca!

İngiltere de Engineered Arts, Dünyanın en gerçek insansı robotunu yaptı. "Ameca" isimli robotun hareketleri, jest ve mimikleri çok gerçekçi bir görümüne sahip.

İngiltere merkezli Engineered Arts, eğlence amaçlı insansı robotlar tasarlayarak, Ameca isimli yeni insansı robotunu ortaya çıkarttı. 

Ameca robotu, dünyanın en gerçekçi insan robotu olduğu ifade edildi ve harekeleri, mimikleri gerçek bir insanı andıracak kadar gerçekçi olan Ameca, sosyal medyalarda oldukça dikkat çekti. Ameca robotu yalnızca bir tanıtım videosu paylaştı.

Engineered Arts Tanıtım Videosu Ameca

Ameca, yüz animasyonları oldukça akıcı bir şekilde. Uyanır gibi yapıp, önce kafa karışıklığı gösterip sonra ellerini hareket ettirerek şaşkınlık gösterir. Ardından izleyici veya kamerayı gördüğüne şaşırmış gibi görünüp ve onlara gülümseyip el hareketi ile tamamlıyor.

Tamamen eklemli bir kafaya, yüz, boyun, omuzlar, kollara ve ellere sahip. Ancak Engineered Arts, robotlarının hiç biri yürüyememektedir ifadesini belirtiyor. 

Dünyanın En Gerçek İnsansı Robotu. Ameca!

Ameca Sohbet Robotu Olarak Geliştirildi

Ameca robotu, gerçekçi vücut hareketleri yapabilmesi yanında, şaşırma ve insan seslerini oldukça başarılı bir şekilde çıkarabildiğini görülmektedir. Ameca insan duygularını gerçekçi bir şekilde karşı tarafa aktarabileceği görülmekte.

Dünyanın En Gerçek İnsansı Robotu. Ameca!

Temelde sohbet robotu olarak geliştirilen Ameca, yapay zeka teknolojisine sahip değildir. Kullanıcıların kendisiyle konuşabilecekleri eğlence robotu olduğu belirtildi. 

Engineered Arts'ın tasarladığı Ameca isimli robotu nasıl buldunuz? Yorum kısmında belirtip, görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. 

kaynaklar: https://www.engineeredarts.co.uk/robot/ameca/
https://www.engadget.com/ameca-robot-shows-off-more-human-like-facial-expressions-093038139.html

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski