Instagram ve Facebook'a 3D Avatar Özelliği!

Instagram ve Facebook'a 3D Avatar Özelliği!

Instagram ve Facebook'a 3D Avatar Özelliği!

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, geçen sene Meta'nın yeni ismini açıklarken metaverse'in şirket için birincil özellik olduğunu belirtti. Meta şirketi yeni özellik ile karşımıza çıkıyor. 

Meta, Facebook Messenger ve Instagram'a 3D avatar özelliği getiriyor. Şirket, yaptığı açıklamalarda Instagram Hikayeleri ve doğrudan mesaj gönderme için 3D avatarı aktif edeceğini duyurdu. Söz konusu olan platformlarda kullanıcılar; gönderilerinde, çıkartmalarda ve Facebook profil fotoğraflarında oluşturdukları sanal karakterlerini kullanabilecekler.

3D avatar özelliği, öncelikle ABD, Kanada ve Meksika için açılacak. Quest VR platformu da dahil olmak üzere Meta'nın tüm platformlarında kullanılabilecek. Meta'nın genel müdürü olan Aigerim Shorman yeni bir blog yazısı paylaştı. Paylaştığı yazıda yeni avatarların, engelli olan kullanıcılar için işitme cihazları ve yardımcı tekerlekli sandalyeler gibi şekilleri ve yardımcı cihazları içereceğinide belirtti. Ek olarak Aigerim Shorman'ın yaptığı açıklamalara göre avatarlar, VR ve AR arasında köprü kuracaklar. Telefon ve bilgisayar gibi platformlar arasında birbirine bağlı bir dijital dünya kuracaklar.

Mark Zuckerberg, Meta'nın ismini açıklarken metaverse'in şirket için birincil özellik olduğunu belirtmişti. Zuckerberg yaptığı paylaşımda, "Gerçekler sanala kadar farklı şekillerde birden fazla avatarınız olacak." sözlerini paylaşmıştı.

Söz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Instagram ve Facebook platformu kullanmakta mısınız? Alt kısımdan yorum yaparak görüşlerinizi bizlere ve kullanıcılara paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski