Twitch Kara Para Aklama Skandalında Önemli Gelişme! 40 Şüpheli Gözaltına Alındı!

Twitch Kara Para Aklama Skandalında Önemli Gelişme! 40 Şüpheli Gözaltına Alındı!

Twitch Kara Para Aklama Skandalında Önemli Gelişme! 40 Şüpheli Gözaltına Alındı!

Geçtiğimiz aylarda sızdırılan Twitch verilerinden sonra ortaya çıkan Twitch'teki kara para aklama olayı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Gelişmeler 11 ilde düzenlenen operasyon ile 40 şüpheli gözaltına alındı.

Twitch platformunda, bugüne kadar en büyük hacklenme olaylarından birine karışmıştı. Platformun tüm verileri sızdırılırken bu verilerle birlikte büyük bir kara para aklama olayı göz önüne gelmişti. Türkiye'de ve özellikle az izleyici sahibi olan twitch yayıncıları, bir ay içerisinde binlerce dolar gelir elde ediyordu. Bunlara ek olarak 2.400 yayıncının bugüne kadar 10 milyon dolar kara para aklama skandalına ortak oluğu çıkarılmıştı. 

Twitch'teki bağış sistemi olan "bit" üzerinden dönen kara para aklama, olayların gündeme taşınmasıyla beraber Meclis'e kadar sesini duyurmuştu. Ardından İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ifade etmişti. 

Bugün ise Twitch'de kara para aklama olayları hakkında önemli gelişmeler yaşandı.

Twitch kara para aklama 40 kişi gözaltına alındı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Twitch dolandırıcılığı kapsamında harekete geçen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, yapılan çalışmada 44 şüpheliyi belirledi. Şüphelilerin yakalanması için bugün 11 ilde operasyon düzenlendi. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Eskişehir, Balıkesir, Aydın, Kocaeli, Manisa ve Denizli. Yapılan operasyonda 40 şüpheli gözaltına alındı. Bu gözaltına alınan şüphelerin arasında bazı Twitch yayıncılarının da olduğu belirtildi.

Yapılan operasyonda doküman ve dijital materyale el konuldu. Yakalanan 40 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olay hakkında daha fazla bilgi için takipte kalınız. 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Twitch platformunu kullanmakta mısınız? Alt kısımdan yorum atarak görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. 

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski