TOGG Sedan Modeli Tanıtıldı! CES 2022!

TOGG Sedan Modeli Tanıtıldı! CES 2022!

TOGG Sedan Modeli Tanıtıldı! CES 2022!

TOGG, CES 2022 fuarına katıldı ve Amerika'da kapılarını açtı. Türkiye'nin yerli otomobili olan TOGG, Sedan modelinin yeni görüntülerini paylaştı. Geçtiğimiz yıllara göre aracın prototipinde önemli boyutta değişiklikler yaptığı gözden kaçmadı. 

Euro NCAP testlerinden 5 yıldız almayı hedefleyen TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş, Avrupa'nı en temiz boya atölyesini inşa ettiklerini söyledi. Modelin çevre dostu bir şekilde üreteceğini de vurguladı. Karakaş, modelin bataryaları ile ilgili yatırımların da yapıldığını ve 20 GigaWatt kapasiteli olan bataryalar üretmek istediklerini söyledi. 

TOGG, geçtiğimiz haftalar C SUV modelinde olan gelişmeleri gün yüzüne aktarmıştı. TOGG C Sedan modeli CES 2022 etkinliğinde tanıttı.

TOGG Sedan Modeli Tanıtıldı

TOGG, Sedan modeli için öne çıkan teknik özelliklerini 2019 yılındaki prototiplerde kullanılan araçların baz versiyonu için 300 kilometreye varan menzil verisi mevcut. En üst versiyonun da ise bu 500 kilometreye kadar çıkmakta.

CES 2022 fuarında gerçekleştirilen tanıtımda TOGG CEO'su olan Gürcan Karakaş, verilerin devamlılığı olacağının mesajını verdi. Hızlı şarj teknolojisi ile modelin 30 dakikada bataryasını yüzde 80 doluluğuna erişebildiğini açıkladı. Ayrıca bu durum rakiplerinden geride kalmamasına olanak tanımakta. TOGG modellerinin performans nitelikleri tek ve çift elektrik motorlu olmak üzere;

Tek motorda 200 beygir gücünde ve çift motorda ise 400 beygir gücünde. 0'dan 100 kilometreye hızlanması ortalama 4,8 saniyede çıkabiliyor. 

Ek olarak Gürcan Karakaş yaptığı açıklamada, sürdürülebilirliğe odaklandığını belirtti. Şirket dünyanın "karbon nötr" fabrikalarından birine sahip olacaklarını ve gelecekte geri dönüşüm için farklı çözümler sunulacağını açıkladı. 

TOGG Sedan Modeli Tanıtıldı! CES 2022!

TOGG Sedan Tasarımı

TOGG yeni sedan modelinin tasarımı ile ilgili 2019 yılındaki prototipe göre çok büyük farklılıklar görülmese de bazı ayrıntılar mevcut. Ön tarafında bulunan dijital bir ızgaraya geçilmiş. Yan aynalar da daha önce verilen bilgilerde normal ayna tercih edileceğini duyurulmuştu fakat dijital kameralar kullanılmış.

İç tasarımı hakkında koltuklarda gri tonlar mevcut ve turkuaz detayları ile estetik görünüm sergilediği dikkat çekiyor. Bunun yanında yeni logosunu tanıtan TOGG, aracın ön kısmında yerini almış. Ancak aracın arka kısmında eski logosu durmaya devam ediyor.

TOGG Sedan Modeli Tanıtıldı! CES 2022!

TOGG aracı hakkında düşünceleriniz nelerdir? Tasarımı hoşunuza gitti mi? Alt kısımdan yorum yaparak görüşlerinizi kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski