Sosyal Medya Yasaklanır Mı? Binali Yıldırım'dan Açıklamalar!

Sosyal Medya Yasaklanır Mı? Binali Yıldırım'dan Açıklamalar!

Sosyal Medya Yasaklanır Mı? Binali Yıldırım'dan Açıklamalar!

Ak Pati Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, sosyal medya platformları hakkında açıklamalar yaptı. Yıldırım, sosyal medya platformlarının yaklaşan seçimin en önemli belirleyicisi olduğunu ve yasaklamaların fayda etmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar ve sosyal medya düzenlemeleri konuşulurken, Ak parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım konu hakkında dikkat çeken açıklamalar da bulundu.

Antalya'da yapılan AKP İl Başkanlığı İstişare Kampı'nda konuşan Yıldırım, yaklaşan seçimlerin en önemli belirleyicisinin sosyal ağlar olduğunu değindi. Ek olarak sosyal ağların yasaklamanın bir faydası olmayacağını söyledi. 

Binali Yıldırım yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

"2019 yerel seçiminde bir nebze dijital siyaset, sosyal ağlar üzerinde yapılan siyaset tecrübe edilmekte. Bu siyaset benzetme yapacak olursak delikli demir icat oldu, mertlik bozuldu. Sosyal ağlarda atış serbest. Söylediğiniz şeyin gerçek olmasının hiç önemi yok. Bu sosyal ağlarda, sanal alemlerde yapılan siyasette tamamen yalanı ilk önce söyleyen kazanıyor. Benzetme yapacak olursa yalanı söyleyen dağlar aşıyor, doğruyu söylemeye devem eden düz yolda şaşırıyor."

Açıklamalarına şöyle devam eden Binali Yıldırım:

"Zorluğumuz, biz ilkere sahip partiyiz. Hep doğruları söyleyen partiyiz. Yapacaklarımızı yaparız, yapmayacaklarımızın sözlerini vermeyiz. Ancak sosyal ağlarda böyle ilke yok. Delikli demir çıktı, mertlik bozulmakta. Böyle bir sosyal ağı yok sayamayız. Sosyal ağlar seçimin en önemli belirleyicisidir. Burda bu ağları yasaklamak falan olmaz. Aynı araçları daha etkin ve zamanı da ışık hızıyla kullanarak öne geçeceğiz. İlk söyleyen kazanıyor. Arkasından gelen aynı etkiyi sağlamıyor. Gündemi oluşturmaktan bahsediyorum. Oluşturulan gündemin arkasına takılmaktan bahsetmiyorum. Bazı düşünürler yazarlar sosyal ağlar üzerinden yapılan kampanyaların yalan siyaseti diye tanımlıyor. Ektisi kısa sürüyor ama kalıcı etkisi de var." cümleleriyle devam etti.

Siz bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir? Alt kısımdan yorum atarak görüşlerinizi bizlere ve kullanıcılara paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski