Fahrettin Koca'dan Dikkat Çeken Açıklamalar! Omicron Salgının Tehlikesi Azalacak!

Fahrettin Koca'dan Dikkat Çeken Açıklamalar! Omicron Salgının Tehlikesi Azalacağa Benziyor!

Fahrettin Koca'dan Dikkat Çeken Açıklamalar! Omicron Salgının Tehlikesi Azalacağa Benziyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Omicron varyantı ile aşı çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. 

Her hafta yapıldığı gibi bu hafta da gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısında, özellikle son zamanlarda vaka sayılarında yaşanan aşırı artış ve omicron varyantının hızla yayılması ardından toplantı sonra açıklama yapacak olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çevrilmişti. 

Koca, Twitter üzerinden yaptığı açıklamaların aksine bu toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek basın açıklaması düzenledi. Yaptığı açıklamalarda bazı dikkat çeken ifadeler kullandı. Dikkat çeken açıklamalardan biride Omicron varyantının ülkemizde artık baskın varyant olduğu açıklamasının gelmiş olması oldu. Omicron varyantının vaka sayılarında ki etkisini hastanelere yüzde 10'luk bir ekstra doluluk olarak döndüğünü söyledi. Ek olarak Fahrettin Koca, vaka sayılarının bir önceki aya bakarak dört kat arttığını da belirtti.

Söylediği açıklamaların ardından Fahrettin Koca, Omicron salgının daha önceki dönemlerinde düşük vaka sayısı ile hastanelerde daha düşük doluluk oranları olduğunu söylerken, Söz konusu olan salgının tehlikesinin azalacağını düşündüğünü belirtti.

Yapılan Bilim Kurulu toplantısında oldukça dikkat çeken bir karar alındı. Kararda aşısını ve hatırlatma dozunu yaptırmış olan temaslı kişiler, karantinaya alınmayacak. Kararı şöyle açıklayan Fahrettin Koca, "Bugünkü Bilim Kurulumuzda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı  kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler. Bilim Kurulumuz tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Siz bu durum hakkında düşünceleriniz nelerdir? Alt kısımdan yorum yaparak görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski