Dünyada İlk Kez Domuzdan İnsana Çift Böbrek Nakli!

Dünyada İlk Kez Domuzdan İnsana Çift Böbrek Nakli!

Dünyada İlk Kez Domuzdan İnsana Çift Böbrek Nakli!

ABD'de özel yetiştirilen bir domuzdan alınan çift böbreğin beyin ölümü gerçekleşmiş bir hastaya nakledildiği açıklandı. Sonucunda böbreklerin fonksiyonlarını sorunsuz bir şekilde yerine getirdiğini açıkladı.

Bilim dünyasında yapılan çalışmalar, nihayet somut bir şekilde insan hayatına yansımaya başladı. Geçtiğimiz aylarda dünyada ilk kez gerçekleştirilen bir domuz böbreği, insana nakledildi. Daha sonra ise bir ameliyat daha gerçekleştirildi. İlk kez bir domuz kalbi insana nakledildi. Şimdi ise ilk kez domuzdan insana çift böbrek nakli!

Alabama Üniversitesi cerrahları tarafından gerçekleştirilen ameliyatta, genetiği değiştirilen bir domuzdan alınan çift böbreği, beyin ölümü gerçekleşmiş olan 57 yaşında ki Jim Pardons'a nakledildi. Nakledilen böbrekler yaklaşık 23 dakika sonra çalışmaya başladı. Üç günlük çalışma sırasında nakledilen iki böbrekte idrar üretiminde ve kanı filtreleme dahil olmaz üzere başarılı oldu. Fakat böbreklerden birisi, diğer bir böbreğe göre daha fazla çalışmakta. Ameliyattan sonra organlar reddedildiğine dair hiçbir olumsuz belirti görülmedi.

Nakil Enstitüsü başkanı Jayme Locke, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu gerçekten bir ekip çalışmasıydı. Bunu tek seferlik bir naklin ötesinde, yaşayan insanlara taşımak için gerekli olacak yolun kritik bileşenlerini yakalayabilirdik." sözlerini söyledi.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum atarak görüşlerinizi bizlere ve kullanıcılara paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski