Steam Yasaklandı! Steam Çin'de Yasaklandı!

Dünyanın en büyük nüfusuna sahip ülkesi olan Çin, yeni yasakla karşımızda. Çin oyun platformu olan Steam'in global versiyonunu ülkede yasaklanma kararı aldı. Steam Yasaklandı! Steam Çin'de Yasaklandı! Detaylar 👇

Steam Yasaklandı! Steam Çin'de Yasaklandı!

Steam Yasaklandı! Steam Çin'de Yasaklandı!

Bildiğiniz üzere Çin hükümeti bazı konularda çok sıkı. Son zamanlarda ise ülkede internet kullanımını bile kurallar haline getirdi. Bu kurallar teknoloji devlerinin hükümete ayak uydurmasını zorlaştırmakta. Ek olarak da şirketlerin ülkedeki hizmetlerini kapatmasına yol açmakta. Geçmişte Google, Microsoft ve Twitter gibi şirketler bu baskılar sebebiyle birçok hizmetlerini ülkeden çekmişti.

Ülke oyun konsollarında da sıkı. Ülkede ki oyunlar üzerinde baskılar fazla ve her geçen günde çeşitli yasakları ortaya çıkarıyorlar. Hatta geçtiğimiz zamanlarda sizlere şaşırtıcı bile gelebilir hükümet 18 yaş altı çocukların oyun sürelerine kısıtlama getirdi. Kısıtlama haftada 3 saatten fazla çevrim içi oyun oynanmasını yasakladı. 

Geçtiğimiz ay dev oyun şirketi olan Tencent'e kural ihlali yaptığı gerekçesiyle kısıtlama gelmişti. Ülke şimdi ise popüler oyun platformu olan Steam ile ilgili karar aldı. Steam Çin'de Yasaklandı!

TheGamer tarafından yayınlanan rapora göre Steam global versiyonu ülkede yasaklanmakta. Ayrıca yapılan açıklamalarda, dev platformun sadece Çin versiyonunun ülkede var olabileceğini belirtildi. Ancak bu söz konusu olan Çin versiyonun da 103 tane oyun bulunmakta. 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Steam platformunu kullanıyor musunuz? Alt kısımdan yorum yaparak görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski