Elektrik Faturaları Düşecek Mi? Elektrike Yeni Düzenleme Geliyor! Recep Tayyip Erdoğan Açıklama!

Elektrik Faturaları Düşecek Mi? Elektrike Yeni Düzenleme Geliyor! Recep Tayyip Erdoğan Açıklama!

Elektrik Faturaları Düşecek Mi? Elektrike Yeni Düzenleme Geliyor! Recep Tayyip Erdoğan Açıklama!

Kabine toplantısında gündem de elektrikte indirim olacak mı sorusu yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı bugün başladı. Toplantıda, elektrik faturalarında indirim ve yeni düzenleme kararı için çıkacak kararlara gözler çevrildi. Yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, '210 kW saate kadarki düşük tarife ve üzerindeki yüksek tarife ve üzerindeki yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımızca vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilecektir.' sözlerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;

"Geçtiğimiz Kabine toplantısında 150 kW olan en düşük tarife dilimine 210 kW'a yükseltmiştir. Ocak ayı itibariyle tüketicilerin yüzde 64'ünün düşük tarifeden faydalandığını görülmektedir. Bugünkü toplantımızda vatandaşlarımızı daha da rahatlatacak yeni adımların kararını aldık.

210 kW saate kadarki düşük tarife ve üzerindeki yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımızca vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilecektir.

Küçük ensar ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacak. STK'ların elektriği ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecek. Elektrik desteğinde 2.1 milyon hane olan kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz."

Peki Elektrik Faturalarında Düşüş Olacak Mı?

Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısa çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik düzenlemesi hakkında açıklamalar yaptı. Açıklamada:

"Geçtiğimiz Kabine Toplantısı'nda en düşük tarifeyi 150 kilovatsaatten 110 kilovatsaate düşerek bir rahatlama sağlamıştır. Bugünkü toplandığımızda 210 kW kadar ki düşük tarife vatandaşlarımız lehine ilgili kurumlar tarafından yeniden değerlendirilecek.

Esnaflarımız için de benzer bir düzenleme yapılacak. Sivil toplum örgütlerinin de elektrik kullanımları ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecek.

Daha önce sözünü verdiğimiz doğalgaz desteğine dair de ilgili hazırlıklar tamamlandı. Cem evleri faturası da ticarethane statüsünden konut tarifesine çevrilecek." dedi.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum atarak görüşlerinizi bizlere ve kullanıcılara paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski