Cumhurbaşkanından Açıklama: Teknoloji Ürünlere İndirim mi Geliyor?

Cumhurbaşkanından Açıklama: Teknoloji Ürünlere İndirim mi Geliyor?

Cumhurbaşkanından Açıklama: Teknoloji Ürünlere İndirim mi Geliyor?

Son zamanlarda artan dolar kuru ve buna bağlı olarak artan vergiler, pek çok sektörü olumsuz yönde etkiledi. Özellikle tamamı ithalata bağlı olan elektronik ürünlerin fiyatı her geçen gün yükseliyor. Maalesef bu durumda, telefon, bilgisayar gibi pek çok cihazın alınabilirliği azaltıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son yaptığı açıklamada, söz konusu durum değişiyor. Katıldığı bir etkinlikte yaşanan bir olaydan örnek veren Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergiler üzerinde bir düzenleme yapacağını duyurdu.

Erdoğan'dan teknolojik ürünlere vergi düzenlemesi

Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda Erdoğan, "Bir gencimiz, teknoloji ürünlerine erişimi kolaylaştıracak bir düzenleme istedi. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile bir çalışma yapacağız ve inşallah bu konuda adımı atacağız." ifadelerini söyledi.

Yaptığı açıklamalardan sonra teknolojik ürünlerdeki vergi oranlarıyla ilgili bir düzenleme olacağının ilk sinyallerini verdi. Ancak şuan için düzenlemenin ne zaman hazır olacağını ve neleri kapsayacağı hakkında bir bilgi yok. Telefon gibi teknolojik ürünlerde ÖTV oranının azaltılması yada tamamen kaldırılmasının fiyatlarda ki etkisi büyük ölçüde olası bekleniyor.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski