WhatsApp Yeni Güvenlik Önlemi!

WhatsApp Yeni Güvenlik Önlemi!

WhatsApp Yeni Güvenlik Önlemi!

Dünyada en popüler olan mesajlaşma platformu birisi WhatsApp. Geçtiğimiz yılda yaşamış olduğu çeşitli olaylardan dolayı Telegram ve Signal gibi çeşitli mesajlaşma platformuna kullanıcı kaybetmekte. Şirket, 2022'de kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni adımlar atacağını açıkladı. Dün yapılan bir paylaşımda şirket, güvenlik önlemlerinin artacağını belirtti.

Meta şirketi, WhatsApp üstünde bazı iyileştirmeleri beta programına dahil etti. Bu sayede beta programına kayıtlı olanlar, web sürümü üzerinde artık telefon bağlantısı olmaksızın bağlanıp mesajlaşabilecekler ve sesli veya görüntülü görüşmeler yapabilecekler.

Dün WABetaInfo'nun yapılan açıklamada WhatsApp, masaüstü uygulamasına ve web sürümüne yeni özelliği olan iki adımda doğrulama özelliği getirmekte. Beta programının sonrasında, cihazın yakında olmasına gerek olmadan bilgisayardan kullanılabilir olacak.

Yeni özellik olan iki adımlı doğrulama güvenliği ile birlikte kullanıcılara Telegram'da olduğu gibi çoklu cihaz kullanımı sunulacaktır. Ek olarak WABetaInfo'nun yaptığı açıklamada: "WhatsApp hesabınızın kaydı yapıldığında 6 haneli kodu girdikten sonra hesaba giriş yapmak için kişisel bir PIN şifresi istenilecek. WhatsApp, iki adımda doğrulamayı her yerde yönetmeyi kolaylaştırmak istiyor. Bu nedenle gelecekteki bir güncellemede bu özelliği masaüstü veya web işlemcisinde sunmaya çalışıyor. Masaüstü veya web işlemcisinde iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak mümkün olacak. Özellikle telefonunuzu kaybettiğinizde veya PIN kodunuzu hatırlamadığınızda bu özellik çok önemlidir."

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz. Alt kısımdan yorum atarak görüşlerinizi bizlere paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski