Ocak Ayında En Çok Instagram Kullanan Ülkeler!

Ocak Ayında En Çok Instagram Kullanan Ülkeler!

Ocak Ayında En Çok Instagram Kullanan Ülkeler Belli Oldu!

Dünyanın en kullanışlı sosyal medya platformu olan Instagram oldukça popüler durumda. Öncelikle fotoğraf paylaşım uygulaması olarak başlayan Instagram, gelişmeye başlayınca her şeyin paylaşılmaya başladığı bir platform haline geldi. Son yıllarda birçok insan platformu pazarlama aracı olarak kullansa da söz konusu olan uygulama hala çoğu insanın saatlerini harcadığı bir platform. Özellikle TikTok uygulamasının gelmesiyle popülerliği azda olsa sallanan Instagram, hala en popüler sosyal medya platformu arasında yerini korumakta.

Şimdi gelelim ocak ayında en çok Instagram kullanan ülkelere. Hootsuite adlı sosyal medya platformu, Instagram'da kullanıcılar ne kadar vakit geçirdiğini raporlayan bir platform. 2022 yılının Ocak ayında dünya çapında kullanıcıların Instagram'da ne kadar vakit geçirdiğini hesapladı.

Ocak Ayında En Çok Instagram Kullanan Ülkeler!

Hootsuite yaptığı raporlamada, kullanıcıların platformda aylık ortalama kaç saat geçirdiklerini hesapladı. Fakat sadece Instagram'ın resmi uygulamasını kullanan Android kullanıcıların araştırmaya dahil olduğunu söyledi. paylaşılan tabloya baktığımız zaman ABD'de bu oranın aylık 7.7 saat olduğu gözükmekte. Ek olarak Fransa ve Almanya ülkelerinde ise bu süre 8.5 saat olarak karşımıza çıkıyor.

Birinci sıraya baktığımızda rekor süreyle Türkiye yer almakta. Aylık 20.2 saat süreyle zirvedeki yerini alan Türkiye rekora sahip. Ülkemiz Instagram platformunda aylık ortalama zaman geçirme süresi, dünya ortalamasının neredeyse iki katı.

Ek olarak dünya çapındaki ortalama 11.2 saate kadar. Brezilya, Endonezya ve Arjantin sırasıyla 15.6, 16 ve 16,6 saat kullanıma sahipler.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz. Instagram platformunu çok kullanıyor musunuz? Alt kısımdan yorum yaparak görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski