Spotify 1 Yıllık Kazancı Belli Oldu!

Spotify 1 Yıllık Kazancı Belli Oldu!
Spotify 1 Yıllık Kazancı Belli Oldu!

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik platformu olan Spotify, düzenlediği etkinlikte 2021 yılındaki verilerini açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 3,25 milyar dolar para kazandığını açıkladı. Bunun 2,58 milyar dolarının premium hesaplar dan, 443 milyon doları ise reklam gelirlerinden sağladığını ifade etti. 3,25 milyar dolarlık gelir, bir önceki yıla kıyaslandığı zaman yüzde 16'lık büyüme anlamına geliyor.

Spotify, 2021 yılında açıkladığı verilerde kullanıcı sayısına da değindi. Şirket açıklamada, aktif kullanıcı sayısı yıllık yüzde 18 artarak 406 milyona ulaştığını söyledi. Spotify ödeme yapıp abone olan kullanıcıların sayısı ise yüzde 16 artışla 180 milyonu geçti. Ancak söz konusu olan bu istatistikler, yatırımcıyı memnun etmedi. Şirket'in beklentisi, premium abone sayısının 184 milyon civarında olmasıydı.

Spotify, koronavirüsü nedeniyle tartışmaların odağında yer almıştı. Popüler podcast yayınlarından The Joe Rogan Experience'ta aşı karşıtlığı yapılması, Spotify ile müzisyenleri karşı karşıya getirmişti. Kullanıcılar da bu duruma tepki göstermişti. Spotify CEO'su Daniel Ek söz konusu olay ile yeni adımlar atacağını açıkladı. Bu sebeplerden ötürü bir süredir sallantıda olan Spotify hisseleri, mali raporunun yayınlanmasıyla sert bir düşüş yaşadı. Bu düşüş, yüzde 18'di.

Daniel Ek, rapor ile ilgilide açıklamalar da bulundu. Rakamların fena olmadığını bahseden Daniel, daha fazla kullanıcıya ulaşmak için ellerinden geleni yapacağını belirtti ve "Müzisyenler ve yayıncılar için en iyi yer olmak istiyoruz." dedi. Ek olarak hedeflerinin de 50 milyon müzisyen ve podcast podcast yayıcı olduğunu belirtti.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum atarak görüşlerinizi bizlere ve kullanıcılara paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski