RTÜK'ten Survivor Programına Ceza!

RTÜK'ten Survivor Programına Ceza!

RTÜK'ten Survivor Programına Ceza!

TV 8'de yayınlanan "Survivor Allstar" programını Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "yarışmada yer alan gergin tartışma ortamlarında kişiler arasında geçem hakarete varan incitici ve yaralayıcı ithamların, saldırgan tutumların çocuk ve gençler üzerinde olumsuz etki edebilecek türden davranışlar olduğuna karar verildi."

Yayıncılık ilkelerinin ihlal edildiğini belirten RTÜK, yayıncı kuruluşa idari para cezası uygulamasına hükmetti.

RTÜK Çok Sayıda Kanala Ceza Kesti!

RTÜK, gündüz kuşağı olarak adlandırılan programları ele alan Üst Kurul, yasa ihlali yapan televizyonlara ceza işlemi uyguladı.

ATV kanalında yayınlanan "Esra Erol'da" programı, 6112 sayılı Kanun'da geçen yayın ilkelerinin ihlal edildiği belirlenerek, söz konusu olan programa idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Üst Kurul toplantısında FOX TV'de yayınlanan "Yasak Elma" dizisi, dizide yer alan evlilik dışı ilişkilerin aile kurumuna zarar verdiği kanaatiyle hareket eden RTÜK, kuruluşa idari para cezası uyguladı. Kanal D'de yayınlanan "Yargı" dizisinde ise şiddet sahneleri dikkat çekti. Diziyi inlemeye alan Üst Kurul üyeleri, bolca silahlı şiddet görüntülerinin kişilerde duyarsızlaşmaya ve şiddete yol açabileceğine karar verdi. Kararda yapılan oylama sonucunda 6112 sayılı Kanun'da geçen "Yayın hizmetleri şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamaz" hükmünü ihlal eden Kanal D'nin yargı dizisine idari para cezası verildi.

STAR TV'de yayınlanan "Serap Paköz ile Gerçeğin Peşinde" ismiyle gündüz kuşağı programı, yayında evlilik dışı ilişkilerin konuşması ve 4 yaşındaki bir çocuğun isminin ifşa edilmesi ile fotoğraflarının yayınlaması yasa ihlali olarak görüldü. RTÜK, yayıncı kuruluşuna idari para cezası verdi.

Siz bu durumlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum yaparak görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski