Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıkladı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıkladı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıkladı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı olan Şahap Kavcıoğlu, 2022 yılının ilk enflasyon raporunu açıkladı. 2021 yılının son aylarına doğru Merkez Bankası, faiz indirimi kararlarına imza atmıştı. Yapılan faiz indirimi sonrası değerini kaybeden Türk Lirası, 3 aylık süreç içinde 2 katına yakın değer kaybetti. Bunun sonucunda ürünlerin fiyatlarında artış ve enflasyon da yıl sonu beklentilerinin üzerine çıkmıştı.

Bugün yapılan toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 2022 yılının ilk enflasyon raporunu açıkladı. Başkan Şahap Kavcıoğlu, 2022 yıl sonu enflasyon tahmininin %11.8'den %23.2'ye çıktığını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkan Şahap Kavcıoğlu, 2022 yılının sonunda enflasyonun %23.2 olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Söz konusu olan bir önceki tahmin ise %11.8'di. Ancak bu tahmin de belli bir aralığın ortak noktasıydı. Başkan Şahaf Kavcıoğlu, yaptığı açıklamada 2022 yılı sonunda enflasyonun %18.6 ve %27.8 aralığında gerçekleşeceğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu bir açıklama daha yaptı. Söz konusu olan açıklama Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat'ın yürürlüğe konduğu gün dolar 18 TL'den 12 TL'ye inmesinin ardından müdahalenin tartışmasına Kavcıoğlu, "Merkez Bankası o gün tek kuruş satmamıştır!" açıklamasını yaptı.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski